Kattorima ja muut puut puusta valmistetut tuotteet luovat tunnelmaa kotiin

Puulla voi luoda kotiin erilaista tunnelmaa, tunnelmallisen hämyisestä raikkaaseen ja aurinkoa tulvivaan vaaleaan kotiin. Puu on materiaalina terveellinen ja ympäristöystävällinen ja se taipuu monenlaiseen rakentamiseen ja sisustamisen sekä sisä- että ulkotiloissa. Puuta voi käyttää sekä rakennusten rungossa, ulkoverhouksessa, seinä- ja kattopinnoissa, lattiapinnoissa, terassilla ja erilaisissa piharakenteissa. Mukavaa, kun löysit blogin pariin. Tämänkertaisena aiheena on puurakentaminen ja sen hyödyt terveydelle ja hyvinvoinnille.

Puulla on paljon hyvinvointia ja terveyttä edistäviä ominaisuuksia

Puu sopii lähes kaikkeen rakentamiseen ja nykyään puuta käytetään enemmissä määrin myös kerrostalojen rakennusmateriaalina ja se sopii hyvin myös muihin kohteisiin käytettäväksi, kuten esimerkiksi siltoihin tai halleihin, sekä sisä- ja ulkotiloihin, niin julkisissa kuin yksityisissä rakennuksissa. Puu on uusiutuva luonnonvara ja kestävällä tavalla käytettynä, se ei pääse loppumaan. Metsässä kasvaessaan puut sitovat itseensä hiilidioksidia ja vapauttavat ilmakehään happea. Puu on materiaalina esteettisesti miellyttävä, mutta sen käytöllä on myös monia terveyttä edistäviä vaikutuksia, kuten stressin vähentäminen, mielialan parantaminen ja rentoutumisen edistäminen. Kun ympäristön kosteus nousee, puu sitoo itseensä kosteutta ja kun ympäristön ilma kuivuu, se vapauttaa kosteutta takaisin ilmaan. Tämän ominaisuuden vuoksi puu parantaa sisäilman laatua. Lehtipuulattiat estävät pölyn, homeen ja allergeenien kertymisen pinnoille ja se on myös antibakteerinen materiaali, kaikki edellä mainitut ominaisuudet vaikuttavat positiivisesti sisäilmanlaatuun.

Kattorimat, puupaneelit ja lattialaudat sisätiloissa luovat lämmintä tunnelmaa

Kotiin voi myös valita ympäristöystävälliset puiset kalusteet ja sopii kaikille pinnoille sisätiloihin ja sillä voi esimerkiksi paneloida katon ja seinät tai käyttää sitä puulattiaan, joka voi vaihdella parketista lattialautaan. Kattoon sopii hyvin esimerkiksi erilaiset kattorimat, jotka voi maalata ja käsitellä haluamallaan tavalla ja sitä saa myös eri levyisenä ja muotoisena. Joustavana ja monipuolisena materiaalina, puu tarjoaa todella paljon mahdollisuuksia erityylisiin sisustusratkaisuihin. Puupinnat tuovat lämpöä ja kodikkuutta huonetiloihin ja sen koskettaminen tuntuu hyvältä. Puun psykologisia ja fysiologisia vaikutuksia on tutkittu paljon eri maissa ja kaikkien tähän mennessä tehtyjen tutkimusten mukaan, puu on terveyttä edistävä ja elpymistä tukeva materiaali. Kattorimat tarjoaa esimerkisi Parkanon Listatehdas Oy.

jaa